Lepotica i zver PDF Štampa
( 17 glasova )
Priče za decu - Bajke
Lepotica i zverBio jednom jedan trgovac i imao četiri ćerke. Sve ih je voleo, ali najmlađa, po imenu Lepotica bila mu je najdraža. Jednoga dana, potpun osiromašen, krenuo je na put radi poslova, obećavši ćerkama da će im s puta doneti poklone. Starije sestre tražile su skupocene stvari, a Lepotica je želela samo jedan cvet. 
Poslovi su išli loše i jadni čovek, vraćajući se noću kući, usnegu izgubi put. Lutajući tako, iznenada se nađe ispred neke prekrasno osvetljene palate. Čovek nije znao da u palati živi strašna zver koja je nekad bila lepi princ.Čarobnica ga je začarala zbog njegove okrutnosti, a čaroliju je mogla da skine samo ljubav devojke kojoj ružnoća zveri neće smetati. 
Dočekavši jutro, trgovac krenu kući. Prolazeći kroz vrt palate, priseti se Lepotice i ubra jednu ružu. Tek što je to učinio, pojavi se strašna zver i reče trgovcu da će ga kazniti smrću. Sav uplašen, trgovac stade moliti da ga poštedi i da mu dozvoli da se vrati ćerkama. Zver je pristala da ga pusti uz uslov da mu, kao zamenu, pošalje jednu od kćeri koja će pristati da umesto oca primi kaznu. Za put mu dade i skupocene poklone. 
Kad je stigao kući, očajni otac sa zebnjom u srcu ispriča svoju strašnu priču. Na veliku radost starijih sestara, Lepotica se odmah ponudila da ode umesto oca. Tako su zajedno otišli do palate zveri gde otac teška srca rastao od ćerke. Lepotica i zver
Zver je bila dobra prema Lepotici. Posle tri meseca upita je da li hoće da se uda za njega. Djevojka beše tužna, bio joj je drag, ali nije mogla, bio je mnogo ružan. 
U dvorcu, u jednoj sobi stajalo je čarobno ogledalo. Jednoga dana ona u njemu vide svog bolesnog oca i zaželi da ga obiđe. Teška srca zver je pusti da ode. Otputovala je, uz obećanje da će se vratiti nakon osam dana. Vreme je prolazilo i Lepotica, zadržavana od oca i sestara, nije se vratila na vreme. Jedne noći sanjala je zver kako je na samrti doziva. Probudila se u strahu i odlučila da odmah krene. Uz pomoć čarobnog prstena koji joj je on dao, Lepotica se začas ponovo našla u palati. Zatekla je zver kako umire od tuge za njom. Tad je shvatila da i ona njega voli i to mu je i rekla. Izgovorene reči učinile su čudo. Zver je nestala i pojavio se lepi princ. Ljubav su krunisali brakom i sretno živjeli do kraja života.
Komentari (11)Add Comment
...
napisao Suprime , 23 February 2020
Prica je prelijepa i samo da je duza prelijepo je Hvala vam
...
napisao NINA, 09 February 2015
PRELEPA JE PRICA
...
napisao bahrija, 19 January 2015
super prica!
...
napisao Ana234, 14 December 2014
to nije cela prica
...
napisao dana, 20 February 2014
treba da napisemo kakvi su utisci bajke lepotica izver
...
napisao aleksandra, 05 January 2014
super igra puno lepa je ona tako slatka lepotica ona mi se svidja
...
napisao ig ijaze, 18 December 2013
iga jize
sara czdjx
...
napisao sisikuma yaharaci, 06 December 2013
eynjnjg ghg gdev rhjd jey tvh dgsv vfy
...
napisao anđa, 11 October 2012
čitala sam je negde ali neznam gde
...
napisao anđa, 11 October 2012
odlicna priča


...
napisao tea, 30 August 2012
0wutlir89turifhf g ui fygceuf989weud9wur98fureughf98 gjifuvgiruvciurx

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Ovde se nalaze najlepše priče za decu. Imamo bajke, basne, pripovetke i druče dečije priče.

Tj. ovde su najbolje priče za djecu. Ovde se nalaze bajke, basne, pripovjetke i razne dječije priče.

Ovo su poučne priče.